Skip to main content

Wat is een Aura?

Een aura is energie. Jouw persoonlijke (ziels)energie. Dat is waar de E in Praktijk E-reading voor staat. Maar hoe zit dat dan precies? In deze post wil ik je meer uitleggen over de aura. Wil je meer weten over chakra's? Klik hier

 

De basis

Laten we beginnen bij de basis. (hierin ben ik verre van compleet, maar even kort door de bocht om tot mijn punt te komen):
 
    •    We hebben allemaal een lichaam.
    •    We hebben allemaal denkvermogen.
    •    We hebben allemaal gevoel.
    •    We hebben allemaal energie.

Het lichaam

We zijn ons allemaal wel bewust van ons lichaam. Dat is lekker duidelijk, want het is begrenst en zichtbaar. We gebruiken het niet alleen elke dag, maar het is wat ons hier op aarde bepaalt. Zonder lichaam kunnen we hier niet zijn en doen wat we doen, zoals nu het geval is.
 
    •    Je lichaam heeft onbewuste functies, zoals ademhalen, het verteren van je eten of het verwijderen van ziektekiemen.
    •    En bewuste functies. Dat zijn alle functies die je met je gedachten aanstuurt. Zoals bewust je ademhaling verdiepen, een handstand maken of een koekje naar je mond brengen om op te eten (hoewel het voor mij voelt alsof ik daar niet zo heel veel controle over heb 😊, maar het blijkt toch een bewuste functie te zijn)
 
Ja dat wist je zelf ook allemaal, maar hou het nog even vol. De volgende:


Het denkvermogen

We hebben allemaal gedachten (anders had je niet kunnen bedenken dat je dit wilde lezen, toch?) Dit denken is niet direct zichtbaar. Je kunt je gedachten niet vastpakken en in een doosje stoppen, maar je weet dat je ze hebt. Ze kunnen wel zichtbaar gemaakt worden door ze te uiten. Wanneer je bijvoorbeeld opschrijft wat je denkt.
    •    We gebruiken het denken om logisch te redeneren bijvoorbeeld om wiskundeformules op te lossen of een boodschappenlijstje te maken. Dat is je verstand.
    •    Maar we hebben ook een creatief deel, waarmee je bijvoorbeeld een vrije tekening maakt of gewoon lekker fantaseert hoe je kerstversiering eruit gaat zien dit jaar. Dit is het voorstellingsvermogen.
 
Zover nog te volgen toch? Next:
 

Gevoelens

We hebben allemaal gevoelens.
    •    Gevoelens kunnen lichamelijk zijn, zoals honger, kou of pijn.
    •    Gevoelens kunnen ook emotioneel zijn. Als je bijvoorbeeld verdrietig bent of boos of blij.
 
Gevoelens en emoties zelf zijn niet zichtbaar. Ze zijn niet aan te raken. De manier waarop we gevoelens uiten is meestal wel zichtbaar (bijvoorbeeld door kippenvel of tranen)
Gevoelens kunnen heel onbegrensd voelen en af en toe knap lastig zijn om mee om te gaan. We begrenzen ze meestal wel of niet met onze wilskracht. En soms heb je jezelf zo afgesloten voor je gevoelens dat je ze zelf niet eens meer goed kunt ervaren. Dan lijken ze zelfs onzichtbaar voor jezelf.
Dit is allemaal al wat lastiger in een hokje te stoppen, maar dan komt het
 

Energie

We hebben allemaal energie. Onze energie is niet tastbaar maar we weten allemaal dat we het hebben (of missen). Onze energie is begrenst, maar we hebben geen energiemeter om te kunnen bepalen hoeveel we er nog van hebben.
    •    Energie kan lichamelijke functies aansturen. Als je bijvoorbeeld te weinig eet of te veel beweegt, neemt je energie af en wordt je moe. Je kunt die energie weer aanvullen door te eten of te slapen, maar tot een bepaalde hoeveelheid. Je krijgt niet automatisch meer energie als je alsmaar meer eet.
    •    En ja hoor, dan zijn we waar ik uit wilde komen. We hebben ook nog een andere energie. Dit is het soort energie dat we (meestal) niet kunnen zien, (meestal) niet heel duidelijk voelen, maar die er wel is. Het is je uitstraling zeg maar. Ofwel je aura.


 

Jouw persoonlijke energie. Jouw aura.

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijk energie. Jij ook. Zie het als een frequentie. Iedereen heeft zijn eigen frequentie.
De energie van de aura bevindt zich in ons, maar straalt ook om ons heen. Die energie is niet vast. Hij kan heel dicht om je heen liggen, maar ook heel ruim om je heen zweven. Als je boos bent bijvoorbeeld is je energie heel anders dan wanneer je een ontspanningsmassage krijgt (tenminste dat hoop ik voor je, want anders kun je beter een andere masseur zoeken 😉)
Jouw frequentie stoort meestal niet met een ander. Al die verschillende energieën van iedereen kunnen zelfs dwars door elkaar heen lopen. Dat hoeft geen problemen te geven. Je kunt ook prima met je buurvrouw bellen terwijl je kind naast je telefonisch in gesprek is met zijn oma. Zo werkt dat ook met je persoonlijke frequentie, je aura. 

Wat zit er in een aura?

Jouw aura-energie bestaat uit jouw essentie. Dat wat je wezenlijk bent. Dat wat je al was toen je geboren werd. Maar ook wat je in de loop van je leven geleerd hebt, zit in je aura. Jouw gevoel, emoties, gedachten, ervaringen, overtuigingen, angsten en kwaliteiten. Al die dingen (en meer) kun je terugvinden in je persoonlijke energie, in jouw aura.
En alles is met elkaar verbonden.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als je mij op een podium zet in een schijnwerper om voor 100 mensen te spreken dan gaat mijn lichaam verkrampen, ik krijg het warm, benauwd zelfs, ik zit vol angstgevoelens en mijn gedachten gaan van “ik krijg nooit een samenhangend verhaal uit mijn mond” tot “zit mijn haar wel goed”. Mijn energie reageert hierop door strak om mijn lijf te blijven, als een schild. Mijn ademhaling zit hoog en mijn schouders zijn opgetrokken. Als iemand mij in de coulissen aanspreekt kom ik niet heel toegankelijk over. Ik zit helemaal vast in mijn opgewonden en angstige beleving. Alles werkt samen om me te beschermen. Ik ben niet benaderbaar.
Andersom als je me op een massagetafel legt voor een ontspanningsmassage, dan voelt mijn lichaam zwaar en warm, ik voel me vrolijk en ontspannen en mijn gedachten zijn meestal vooral positief. Mijn energieveld zweeft ruim en rustig om me heen. Ik ben toegankelijk voor andere mensen en wordt ervaren als een warm persoon. Er is geen noodzaak om mezelf te beschermen, dus mijn energie mag vrij bewegen. Dit is voelbaar voor anderen. Ik ben toegankelijk.

Hoe ziet een aura eruit?

Als je het over een aura hebt, dan denken de meeste mensen aan een kleurenveld om je heen. Veel mensen die aura’s waarnemen zien inderdaad kleuren. Maar dit is de vorm waarin de aura het beste te ervaren is voor die persoon. Ik ken namelijk ook mensen die geen kleurenveld zien, maar die de aura in een beeld of verhaal ervaren. Of (zoals ik) vooral door lichamelijke sensaties. Ik ervaar de aura door deze te “voelen”. Soms komen daar kleuren bij door maar lang niet altijd.
Daarmee wil ik niet zeggen dat de aura niet uit kleuren bestaat. Misschien is dat wel zo, maar ben ik zelf gewoon niet in staat om de aura op die manier te zien. Ik weet het niet. Ik wil alleen aangeven dat de energie van de aura heel subtiel is en dat de waarneming per persoon verschilt.

Kun je zelf aura-energie ervaren?

Ja, dat kan. Zowel je eigen aura-energie als die van een ander. Liefde op het eerste gezicht is een voorbeeld van het ervaren van andermans energie.
Het probleem met de aura-energie is dat deze heel subtiel is. En we hebben niet geleerd om hiermee om te gaan of om deze te ervaren. Het centrum voor Effectieve Intuïtie heeft een 1-daagse training Intuïtie en Hoogsensitiviteit waarin je zelf gaat ervaren wat je persoonlijke energie is en hoe je intuïtie werkt. (Ik deel deze informatie omdat ik dat waardevol vind. ik ontvang hier geen vergoeding op wat voor manier dan ook voor)

 

Debbie Bosma

Debbie Bosma

Praktijk E-Reading

Gerelateerde Artikelen

Wat is een Aura?

Een aura is energie. Jouw persoonlijke (ziels)energie. Dat is waar de E in Praktijk E-reading voor staat. Maar hoe zit dat dan precies? In deze post wil ik je meer uitleggen over de aura. Wil je meer weten over chakra's? Klik hier   De basis Laten we beginnen bij de basis. (hierin ben ik verre...

Even voorstellen

Mijn naam is Debbie Bosma. En ik kom uit het bouwjaar ’75. Mijn gezin Ik ben al sinds jaren getrouwd met Joost, mijn nuchtere wat cynische maar hele lieve man. En samen leven we met onze 2 middelbare scholieren Emily en Benjamin in Haarlem. Joost is tandprotheticus (duur woord voor iemand die k...

De kracht van Emotie

Emotie is energie in beweging. Als je je emotie de ruimte geeft, kan de energie stromen en doen waar ie voor bedoeld is, waarna de emotie weer afneemt. Maar als je je emotie langdurig onderdrukt, zet deze zich vast. De emotie blijft ergens opgekropt ruimte innemen. En dat kan op termijn problemen...